Lazerinė išorinio embriono dangalo korekcija

Lazerinė išorinio embriono dangalo korekcija

Naujienos

Pagalbinis embriono dangalo paruošimas (angliškai “assisted hatching”) yra naudojamas prieš patalpinanat embrioną į gimdą, siekiant palengvinti jo implantaciją. Iki šiol embriono dangalo suploninimui buvo naudojamos cheminės medžiagos, arba dangalas būdavo ploninamas mechaniškai. Naujausia ir moderniausia „assisted hatching” technologija yra lazerinė išorinio embriono dangalo korekcija. Vaisingumo klinika vienintelė iš Lietuvos klinikų naudoja lazerį šiai procedūrai atlikti. Mūsų klinikos embriologas Paulius Sakalauskas stažavosi viename pažangiausių Jungtinių Amerikos Valstijų embrionų genetinių tyrimų institutų Reproductive Genetic Innovations, kur tobulimo darbo su lazeriu įgudžius.
Besivystydamas embrionas, 5 – 6 augimo dieną, turi „išsilukštenti“ iš savo dangalo – zona pellucida. Tik išsilukštenęs embrionas gali implantuotis į motinos gimdos gleivinę ir toliau vystytis į vaisių. Dėl įvairių priežasčių: vyresnio moters amžiaus, III-IV stadijos endometriozės, storo embrionų dangalo, po embrionų šaldymo išsilukštenimas gali neįvykti ir tokiu būdu embrionas neįsitvirtins į moters gimdos gleivinę. Panaudojant lazerį galima koreguoti embriono dangalą ir taip padidinant implantacijos tikimybę.
Lazerinė išorinio dangalo korekcija yra pranašesnė už mechaninius ir cheminius metodus tuo, kad nepadidina homozigotinių dvynių tikimybės, nėra toksiška embrionui ir nesukelia mechaninių ir terminių pažeidimų, o procesas yra griežtai kontroliuojamas.

Besilukštenantis embrionas (5-6 dienos)

Embrionas storu dangalu

MŪSŲ KLINIKOS SPECIALISTAI REKOMENDUOJA ŠIĄ PROCEDŪRĄ MOTERIMS KURIOMS:

·       Yra daugiau nei 36 metai;
·       Po kelių  pagalbinio apvaisinimo procedūrų nepavyko pastoti;
·       Yra nustatyta III – IV stadijos endometriozė;
·       Embrionų dangalas yra storas (daugiau nei 15 µm);
·       Perkeliami atšildyti embrionai.